OPORTUNITĂȚI VOLUNTARIAT

VOLUNTARIAT @ MUZEUL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Muzeul Municipiului București are în componența sa 12 muzee și case memoriale. MMB s-a afirmat ca fiind un centru informațional, cultural și educațional, centru activ al unei rețele de organizații. Muzeul este un punct de reper pentru comunitățile culturale bucureștene, precum și pentru mediul academic și științific.

Căutăm VOLUNTARI deschiși provocărilor și nerebdători să se implice în activități dinamice. Studenți determinați care pot lucra atât în echipă, cât și individual.

Trimite-ne CV-ul tău la adresa de e-mail: monasilviatimofte@gmail.com, cu subiectul „VOLUNTARIAT MMB”, iar noi te vom invita la o discuție de cunoaștere.

VOLUNTARIAT @ MUZEUL NAȚIONAL DE ISTORIE NATURALĂ ”GRIGORE ANTIPA”

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” (MNINGA), este „o instituţie publică a cărei misiune este studiul biodiversităţii prin cercetare bazată pe colecţii şi transferul cunoştinţelor astfel achiziţionate către public, urmărindu-se educarea sa concomitent cu petrecerea agreabilă a timpului liber, popularizarea cunoştinţelor legate de fauna României şi cea mondială, ca şi sensibilizarea publicului faţă de problemele actuale legate de protecţia mediului şi conservarea habitatelor”.

Căutăm VOLUNTARI dornici să se implice în activitățile și evenimentele derulate de către Muzeul Antipa.

Trimite CV-ul tău la adresa florentinap@antipa.ro cu subiectul ”Voluntariat la Antipa”

VOLUNTARIAT @ MUZEUL NAȚIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) gestionează un patrimoniu de o unicitate, amploare și valoare excepțională, atât din punct de vedere istorico-documentar, din punct de vedere identitar, pentru definirea moștenirii culturale a românilor, cât și din punct de vedere artistic și arhitectonic. Toate contribuie la un aflux considerabil de vizitatori, deși în ultimii 19 ani instituția funcționează doar cu cca 30% din spațiul de expunere disponibil (cca 3.000 mp), MNIR s-a înscris pe lista celor mai vizitate muzee din București și din România. Importanța și prestigiul național și internațional al MNIR sunt scoase în evidență și de capacitatea sa de a organiza în ultimii ani mari evenimente expoziționale în țară și străinătate.

Căutăm VOLUNTARI dornici să se implice în activitățile și evenimentele derulate de către MNIR.

Trimite CV-ul tău la adresa alin.popa.mnir@gmail.com cu subiectul ”Voluntariat la MNIR”

VOLUNTARIAT @ MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN

Muzeul Național al Țăranului Român (MNTR) adăpostește astăzi, într-o clădire proiectată și construită în stil neo-românesc de arhitectul Nicolae Ghika – Budești pe locul fostei Monetării a Statului, un patrimoniu reprezentativ pentru arta și civilizația țărănească.

MNȚR deține un spațiu de expunere și un patrimoniu bogat și valoros, compus din colecții de artă tradițională care cuprind piese de costum și podoabe, ceramică, țesături de interior, obiecte din lemn, mobilier și feronerie, obiecte religioase (icoane, cărți, manuscrise miniate), recuzită pentru obiceiurile din ciclul vieții sau a celor de peste an, reprezentând toate zonele etnografice ale țării. Acest patrimoniu constituie un tezaur național, depozitat și conservat după criterii și norme științifice și pus în valoare permanent, prin expuneri temporare în țară și în străinătate. La acesta se adaugă o impresionantă arhivă vizuală (clișee pe sticlă, fotografie veche, stampe, xilogravuri țărănești, relevee), precum și o arhivă semnificativă de documente scrise și sonore.

Căutăm VOLUNTARI dornici să se implice în activitățile și evenimentele derulate de către MNTR.

Trimite CV-ul tău la adresa iuliana.balan@gmail.com cu subiectul ”Voluntariat la MNTR”

VOLUNTARIAT @ ASOCIAȚIA PASTEL

Noi suntem Asociația PASTEL și venim către voi cu o propunere de implicare într-un stagiu de voluntariat plin de experiențe dinamice, cunoaștere și implicare socială. Dezvoltăm lunar proiecte diferite și diverse, astfel încât credem că vei empatiza cu siguranță cu cel puțin unul din ele. De 2 ani nu am lăsat nicio lună să treacă fără o faptă bună și we’re shooting for the moon! Am reușit să oferim scaune rulante electrice oamenilor cu dizabilități, să ducem copii într-o tabără la mare pentru prima dată în viața lor, am dotat centre de incluziune socială pentru copilași cu deficiențe, am igienizat parcuri mari din București și lista continuă. Suntem din ce în ce mai entuziasmați pentru tot ceea ce facem și, pentru a reuși să facem magie prin a face BINE, avem nevoie de cât mai mulți dintre voi.

Ce zici, te tentează să fii VOLUNTAR? Vei avea ocazia să vezi cum bate inima unui ONG, cum se nasc ideile care mișcă lumea, cum se scrie un proiect și cum se obține finanțare pentru ca binele să devină realitate. Nu e doar muncă, e și multă distracție. Te vei bucura de seri de boardgames, vei face noi prietenii și vei împărtăși povești și râsete. The cherry on top – suntem norocoși să avem agenția de publicitate pastel colegă de sediu, care împărtășește cu noi knowledge din advertising, ne susține campaniile și sunt excelenți colegi de masă de prânz.

Sună bine? Atunci așteptăm cu nerăbdare CV-ul tău, plus câteva rânduri despre pasiunile și aspirațiile tale, la adresa noastră: contact@asociatiapastel.ro. Trimite-ne până în 8 noiembrie și pregătește-te pentru un start de vis pe 20 noiembrie!

Te așteptăm să facem împreună lumea un loc mai bun și să aducem culoare în viețile celor din jur!

VOLUNTARIAT @ ASOCIAȚIA TINERILOR UNIȚI (ATTU)

Cine suntem? Suntem o organizație înființată în anul 2014 cu scopul de a promova educația și de a contribui la incluziunea socială a grupurilor sociale defavorizate. 

Căutăm VOLUNTARI dornici să se implice și să învețe ce înseamnă ”viața” într-un ONG.

Trimite CV-ul tău şi o scrisoare de intenție la adresa de email office@ongattu.ro

VOLUNTARIAT @ FUNDAȚIA CALEA VICTORIEI (FCV)

Fundaţia Calea Victoriei 2007 este o instituţie culturală independentă care organizează o mare varietate de cursuri şi evenimente interactive în domenii umaniste şi culturale, pentru tineri şi adulţi.

Căutăm VOLUNTARI cărora să le placă să se implice în activitățile din cadrul fundației noastre, să interacționeze cu oamenii și își doresc să învețe cum funcționează o organizație non-guvernamentală.

Dacă te-am făcut curios, trimite CV-ul tău alături de o scrisoare de intenție pe adresa madalina@victoriei.ro și noi te vom invita la un interviu.

VOLUNTARIAT @ ASOCIAȚIA COOLTURALA ”NOUA NE PASA”

Asociaţia Coolturală “Nouă ne pasă!” a luat fiinţă în anul 2008 cu scopul promovării, dezvoltării şi susţinerii culturii şi a tuturor activităţilor, proiectelor şi evenimentelor colaterale care fac apel la domeniul cultural.

De la înfiinţare şi până acum Asociaţia a organizat diverse evenimete culturale: conferinţe, concursuri de fotografie, expediții culturale, trasee tematice etc.

Căutăm  STUDENȚI cărora să le placă să se implice în activitățile din cadrul asociației noastre, să interacționeze cu oamenii și își doresc să învețe cum funcționează o organizație non-guvernamentală.

Dacă te-am făcut curios, trimite CV-ul tău pe adresa hello@interestingtimes.ro.

VOLUNTARIAT @ ASOCIAȚIA PĂDUREA COPIILOR

Pădurea Copiilor este o organizație care a reușit să readucă la viață prin împădurire peste 113 hectare de teren neproductiv. Misiunea noastră este înființarea de păduri în 100 de comunități din Regiunea Sud-Muntenia, cu scopul de a acționa ca un scut de apărare împotriva schimbărilor climatice.

Căutăm VOLUNTARI implicați, organizați și preocupați de mediul înconjurător care să interacționeze cu oamenii și să contribuie la împădurirea zonelor degradate și la bunăstarea naturii.

Trimite CV-ul tău la adresa de mail marina.culcea@padureacopiilor.ro

VOLUNTARIAT @  FUNDAȚIA ROMANIAN ANGEL APPEAL (RAA)

Cine suntem? Suntem un ONG care activează în trei domenii cheie: educație, sănătate și domeniul social. Scopul Fundației îl constituie folosirea fondurilor sale în scopuri caritabile în beneficiul copiilor și tinerilor cu nevoi, prin acordarea de ajutor medical, psihologic, social și material, în colaborare cu autorități guvernamentale, companii, organizații neguvernamentale și persoane fizice.

Căutăm VOLUNTARI empatici și curioși pentru gestiunea relației cu voluntarii și beneficiarii, oferirea de suport administrativ la Centrul de Tineret, asistență tehnică pentru coordonatorii de proiecte.

Povestește-ne experiența ta și trimite o scrisoare de intenție la adresa simina.dumitrache@raa.ro și spune-ne ce înseamnă incluziunea pentru tine?

VOLUNTARIAT @  ASOCIATIA InfoCons

Asociația InfoCons – Organizație de Consumatori – vine în întâmpinarea nevoilor consumatorilor din România. Până în prezent a desfășurat și desfășoară o activitate neîntreruptă, bucurându-se de recunoaștere națională și internaționala, fiind membră în diferite organizații, comisii consultative ale autorităților, grupuri de lucru, parteneră în programe naționale și internaționale.

Căutăm VOLUNTARI dornici de implicare în activitățile și proiectele desfășurate de InfoCons. Persoane deschise și responsabile, capabile să lucreze atât individual, cât și în echipă. Competențele digitale  și lingvistice reprezintă un avantaj.

Trimite-ne CV-ul tău împreună cu o scrisoare de intenție pe adresa: office@infocons.ro și noi te vom invita la o discuție de cunoaștere la sediul nostru.

VOLUNTARIAT @ Asociația Open Communities – Comunități Deschise

Open Communities este un ONG tânăr și dinamic care își propunem să promoveze soluțiile de digitalizare atât în sectorul privat, cât și în cel privat.

Căutăm VOLUNTARI dornici de implicare în activitățile de identificare și participare la proiectele de elaborare a strategiilor/analizelor de tip smart city pentru orașele românești. Persoane responsabile, care pot sa lucreze în echipă, cât și individual. Competențele în utilizarea aplicațiilor MS Office și cunoștințele de limba engleză reprezintă un avantaj.

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa virgil@open-communities.online și noi te vom invita la o discuție de cunoaștere online sau la sediul nostru.

VOLUNTARIAT @ Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) este o organizație înființată în 2008, specializată în advocacy pentru colectivități de cetățeni. Scopul fundației este acela de a promova transparența în instituțiile publice, sesizează și corectează abuzurile comise de instituții la adresa cetățenilor. Pentru a îmbunătăți guvernarea și procesul decizional, colaborăm cu parteneri locali în vederea promovării democrației.

Căutăm VOLUNTARI comunicativi și cu spirit de inițiativă care au disponibilitatea de a lucra combinat (prezență fizică și online), în funcție de natura activității, dar și dorința de a fi implicat în proiecte de la idei până la implementarea lor.

Trimite-ne CV-ul și o scurtă scrisoare de intenție la adresa office@facias.ro cu subiectul ”Aplicație program Voluntariat la FACIAS”.